Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kentaro kräver Canal Plus på100 miljoner för avtalsbrott

Publicerad: 1 Maj 2008, 14:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Rättighetsbråket om Allsvenskan fortsätter. Nu överklagar Kentaro hovrättens beslut till Högsta domstolen, och kräver samtidigt Canal Plus på 100 miljoner kronor.


Hovrätten beslutade den 25 april att TV4 endast får visa de 14 matcherna av Allsvenskan som var avtalade från början. Därmed fick Canal Plus rätten på sin sida.

Det schweiziska rättighetsbolaget Kentaro - som har sålt Allsvenskans sändningsrättigheter till både TV4 och Canal Plus - har nu valt att överklaga hovrättens beslut till Högsta domstolen.

"Kentaro AGs slutsats är att hovrättens beslut är fel i sak och att det väcker ett antal frågor som är oklara under gällande svensk rätt", skriver Kentaro i ett pressmeddelande.

Kentaro har även beslutat att kräva Canal Plus på ett skadestånd på 100 miljoner kronor.

"Grunden för detta krav är att C More Entertainment AB genom vilseledande uppgifter i samband med ingåendet av det nu omtvistade avtalet begått avtalsbrott mot Kentaro AG", skriver Kentaro.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.