onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kavlis bebisreklam bäst i år

Publicerad: 24 september 2008, 08:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Kavlis bebis dansade hem segern i årets SBR med ett index på 87. Med hjälp av reklambyrån Hei i Oslo och mediebyrån Mediaedge CIA lyckades Kavli skapa en reklamfilm som fångade både uppmärksamhet och gillande.


HE

Helena Engelbrecht


- Det har ringt flera hundra privatpersoner och gett oss positiv respons. Vissa säger till och med att de ropar in övriga familjen till tv-rummet när reklamen går. Sådana reaktioner har vi aldrig tidigare fått, säger Philip Junghahn, marknadschef på Kavli.

I filmen sitter en vanlig familj vid frukostbordet. Föräldrarna försöker få sin bebis att äta en salamismörgås. Detta uppskattas inte av bebisen som slängersmörgåsen på golvet. Bebisen blir inte nöjd förrän han får en macka med Kavli räkost på. Då sätter han på musik och börjar dansa i barnstolen.- Vårt mål var att jobba med payoffen Alla älskar Kavli. Tanken var att reklamen skulle se lite vardaglig och Svenssonaktig ut, samt innehålla ett humorist-iskt överraskningsmoment.

På Mediaedge CIAs initiativ lades reklamfilmen upp på Youtube. Den har där enligt Philip Junghahn haft omkring en kvarts miljon tittare.- Det känns lite extra kul just eftersom besökarna tar sig dit aktivt. Vilket betyder att de faktiskt vill se filmen.

Varför tycker svenska folket så mycket om er reklam?- Jag tror att det är humorn som gör det. Och att det är vardaglig atmosfär med ett riktigt överraskningsmoment. Det är de små sakerna som gör det. Ungen, Oliver, är ju perfekt. Alla medverkande är perfekta på sitt sätt med sina minspel. De är vanliga människor som tittaren kan identifiera sig med.

Bebisen Oliver fyndades på en casting i Norge, men han kommer troligen inte att vara med i några fler reklamfilmer för Kavli.- Nej, det blir nog inga fler bebisar. Men vi kommer följa samma idé, alltså att vanliga människor gör något oväntat när de får smaka på en Kavliprodukt. Vi ska försöka bygga vidare på konceptet att alla älskar Kavli. Vi vill fortsätta att skapa positiva associationer till produkterna. Detaljerna kring hur det kommer se ut är inte riktigt klara än.

Sedan reklamen började gå i tv 21 januari i år har försäljningen av räkost gått upp med 12 procent. Försäljningen för hela sortimentet har ökat med 8 procent. Detta trots prishöjningar.

Dagens Medias reklamtävling SBR, Sveriges Bästa Reklam, pågår i 12 månader och avgörs i nummer 16 varje år. Kavlis kampanj med den dansande bebisen syntes i nummer 9, 2008.Kampanjerna utvärderas av ett representativt urval av svenskar i 15 mätpunkter. Undersökningen tas fram av Dagens Media och Zapera. För resultaten från årets avslutande omgång av SBR, se sida 14-15. Läs mer om vinnarna i Dagens Medias pappersutgåva.

Se filmen här

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev