Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kartläggning av invandrarmedier försenad

Publicerad: 19 Juni 2002, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Presstödsnämndens kartläggning av medier riktade till invandrare, den första i sitt slag i Sverige, försenas. En av orsakerna är att invandrarmedierna visat sig vara fler än väntat.


Resultatet av utredningen skulle egentligen ha presenterats för kulturdepartementet i maj men Presstödsnämnden har nu begärt att få skjuta på presentationen till oktober.

- Det är ganska komplicerat. Nya medier tillkommer och andra försvinner hela tiden och det är svårt att få fram uppgifter om vilka medier som finns. Vi söker via internet, organisationer och andra myndigheter, säger Kurt Hedman, kanslichef på Presstödsnämnden.

Finns det fler medier riktade till invandrare än ni hade väntat er?

- Ja, man överraskas av den stora mängden medier, framför allt tidningar och närradiostationer. Man kan lugnt påstå att det är en livaktig verksamhet.

Utredningen inleddes i augusti förra året med syftet att kartlägga vilka invandrarmedier som finns i Sverige och "vilka förutsättningar de har från ekonomisk synpunkt och utgivarsynpunkt".

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.