Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Karriärprogram ska locka kvinnor till TV8

Publicerad: 24 Januari 2002, 16:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Den 18 februari börjar TV8 sända det svenskproducerade karriärmagasinet Nio till fem. Med programmet vänder sig MTG-kanalen till alla på väg uppåt i karriären.


Programmet bygger på reportage och handlar om karriär och ekonomi.

- Vi jobbar vidare med svenska produktioner på TV8. Nio till fem är ett program som skiljer sig från andra program på TV8 men ändå passar in, säger Michael Porseryd, ansvarig för MTG Publishing.

Vad ska Nio till fem handla om?

- Programmen kan till exempel handla om hur kvinnor gör karriär i olika länder eller hur man gör kap på diamantaffärer.

TV8 har köpt in sex halvtimmesprogram från produktionsbolaget Klarsyn. De ska sändas måndagar klockan 22.10. Programledare blir Ulrika Hjalmarsson. TV8 hoppas på att få fler kvinnor bland tittarna.

- Vi vänder oss till alla som är på väg uppåt i karriären, oavsett ålder. Det vore kul om vi kunde attrahera fler kvinnliga tittare.

TV8s övriga svenska produktioner är Moderna samtal, O som i Ortmark och Finansnytt.

Det är ännu inte bestämt om debattprogrammet Korsförhör ska sändas ytterligare en säsong. Michael Porseryd flaggar för ytterligare en svensk produktion för vårtablån, men vill inte lämna några detaljer.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.