Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kärrbrink blir vd på Eniro

Publicerad: 30 Maj 2008, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Svenska Spels förre vd Jesper Kärrbrink blir vd och koncernchef för sökföretaget Eniro. Han tillträder den 1 juni.


- Eniro är ett fantastiskt bolag som står inför en jätteintressant utmaning. Jag har sedan tidigare en mediebakgrund, en bakgrund inom internet och har jobbat mycket i branscher som står inför en strukturomvandling. Det är essensen av Eniro och det är i den här situationen som jag kommit bäst till min rätt, säger Jesper Kärrbrink till Dagens Media.

Han var vd för Svenska Spel sedan 2004, men lämnade bolaget i april i år. Han har bland annat ett förflutet som vd för Östersunds Posten och har arbetat i ledande befattningar inom Bonnierkoncernen och Metro International.

Jesper Kärrbrink efterträder Tomas Franzén som lämnade Eniro för två veckor sedan för att bli vd för Com Hem. I glappet har Joachim Jagelind varit tillförordnad vd.

- Tomas Franzén och ledningen har gjort ett otroligt bra jobb och nu handlar det om att fortsätta på den resan och ta nästa steg, säger Jesper Kärrbrink och fortsätter:

- Eniro sitter på en fantastisk position som äger så mycket information och distribuerar den på ett framgångsrikt sätt i flera kanaler. Nu ska man fortsätta utnyttja expansionen på internet, men samtidigt utveckla affären inom katalog och röst. Skiftet som branschen står inför är en utmaning.

Eniros styrelse är nöjd med rekryteringen:

- Jespers erfarenheter från både tryckt media och Internet gör honom mycket lämpad för att leda Eniro. Dessutom har Jesper en gedigen erfarenhet av att leda verksamheter inom branscher i strukturomvandling så som Svenska Spel och Östersunds Posten, dessa erfarenheter är mycket värdefulla för Eniro, säger styrelsens ordförande Lars Berg i en kommentar.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.