Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Karlstad om SAS sol: Inte okej

Publicerad: 17 April 2008, 04:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Flygbolaget SAS genomför just nu en utomhuskampanj för sitt lågpriserbjudande Semesterflyget. Två symboler ingår i manéret, ett moln och en sol, varav den sistnämnda har uppenbara likheter med Karlstads kommunsymbol, Sola i Karlstad.


När Kristina Fransson, marknadsförare på Karlstad Kommun, får se de två loggorna säger hon:

- Har de använt vår logga som mall så är det förstås inte okej. Det här ska vi helt klart titta närmare på för vi är stolta över vår sol som ju är en väldigt välkänd som symbol. Vi är måna om att den ska förbli Karlstads.

Hur ska ni gå vidare med det här?

- Det kan jag inte svara på just nu.

Pelle Lundh, själv från Karlstad, är ad på SWE som har gjort reklamen. Han säger om likheterna:

- Jag tänkte på det när jag gjorde solen men jag tycker inte att den är lik på det sättet, då skulle man kunna säga att den är lik TV4s morgonsol också. Det är ju Lasse Sandberg som har gjort Karlstads sol och den har en mjukare framtoning än vår, som ska ge känslan av vädergrafik, så jag tror inte att det ska bli några problem.

Uppdatering: Karlstad Kommun har, efter att ha sett över frågan, beslutat sig för att inte vidta några åtgärder, med anledning av att likheten mellan solarna inte är tillräckligt stor.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.