Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Karamellkungen stämmer Godisprinsen på miljoner

Publicerad: 14 Maj 2008, 13:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Karamellkungen stämmer konkurrenten Godisprinsen i tingsrätten och kräver ett skadestånd på 3 miljoner kronor och ersättning för merkostnader om 400.000 kronor.


Karamellkungen skriver i sin stämningsansökan att Godisprinsen medvetet apar efter Karamellkungens lösgodiskoncept. "Godisprinsen har kopierat idén som sådan, vilket det i och för sig står dom fritt att göra, men även medvetet valt bolagsnamn Godisprinsen AB, varumärket "Godisprinsen" och "Godisprinsen - tronföljaren", såväl i ord som i figurativt utförande…helt i syfte att mycket utstuderat och systematisk skapa associationer till, anspela på och anknyta till Karamellkungen, dess verksamhet och produkter".

Karamellkungen kräver också att Godisprinsen ska upphöra med ett antal påståenden i sin marknadsföring. Däribland "Vi ska bli bäst inte störst" och "Droppen var när prinsens egna favoritsorter försvann från hyllorna för att hans far tyckte de var för dyra". Texter som Karamellkungen anser syftar till att misskreditera företaget.

Enligt Karamellkungen har också många konsumenter förväxlat de två varumärkena och förvirringen har bland annat lett till att varumärket Karamellkungen förvrängts till Karamellprinsen och Godiskungen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.