Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Kanske kan andra lära sig av Elisabeth Ström?"

Publicerad: 29 Maj 2010, 17:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Vattenfalls kovändning, BP:s oljeläcka - och ett Fröken Sverige-svar i veckans Söndagspanel.


Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren.

 

Mandarva Mörner Hansen, Berghs Studentbyrå

Vad har varit veckans snackis?

– Under veckan har har det pratats mycket om förtroendekriser på stora svenska företag. Vi har AP-fondernas dolda investeringar samt KPA:s ifrågasatta "etiska investeringar". Ett annat mycket ifrågasatt företag är Vattenfall som i veckan kommunicerade ut en helt ny hållning. Istället för att profilera sig som "gröna" vill de tona ner sin miljövänliga profl och kommunicera mer ärligt. Då deras verksamhet är komplex och inte på långa vägar miljövänlig tycker jag att det är ett stort steg i rätt riktning att byta kommunikationsstrategi. Kanske kan andra företag lära sig av Elisabeth Ströms initiativ.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Om visitkortsdöden. Varför bära runt på alla människors små papperskort som sen försvinner i skrivbordskaoset när det finns smartare och mer hållbara sätt att byta och spara folks kontaktuppgifter på? Det schweiziska företaget Poken har börjat sprida sina små digitala visitkort på den svenska marknaden och i nästa vecka hoppas jag att svenska byråer tänker framtid och hakar på.

 

Dominique Prewitt, vd PHD

Vad har varit veckans snackis?

– Svenska folkets dubbelbottnade känslor till Eurovision Song Contest. Eventet vi alla älskar att hata har en enorm kommersiell kraft men börjar allt mer likna en östeuropeisk orgie i lättkläddhet och falska toner. Dock kvarstår faktum – vem vill inte synas på en scen framför 125 miljoner tittare en lördagskväll? I know I would.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– "Prinsessan Victorias panna till salu som medieutrymme under vecka 24!” 35 kvadratcentimeter som med största säkerhet kommer ge dina kunder den publicitet de önskar!

 

Sanna Rayman, ledarskribent SvD

Vad har varit veckans snackis?

– Göran Hägglunds twittrade Spotifylista var väl het ett bra tag. Åtminstone tills Jimmie Åkessons dito tog över. Fast sen dränktes bådadera i Synovatemätningen som gjorde valrörelsen ännu lite mer spännande.

– Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Okej. Det är lite av ett Fröken Sverige-svar. Men jag hade hemskt gärna nåtts av nyheten att de har fått stopp på oljeläckan i USA.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.