Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kanaler vill köpa intervjun med Fritzl - som inte finns

Publicerad: 23 Maj 2008, 13:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

De svenska tv-kanalerna mobiliserar just nu för att buda hem ORFs tv-intervju med Elisabeth Fritzl från "skräckens källare". Vad de inte vet är att det inte finns någon intervju att köpa. "Det har ringt konstant, men det finns ju ingen", säger Michael Krause, presstalesman på den österrikiska kanalen ORF, till Dagens Media.


Tidningen Österreich berättade att den österrikiska tv-kanalen ORF har fått ensamrätten till att göra en intervju med Elisabeth Fritzl. Sexbarnsmamman ska ha tagit beslutet att i tv berätta om sina 24 år i "skräckens källare" för att stilla det enorma trycket från pressen som har invaderat Amstetten.

Cristoph Feuerstein, samma journalist som intervjuade Natascha Kampusch, ska enligt tidningen genomföra intervjun.

Nyheten har fått stor spridning internationellt. 18 maj skrev DN.se att intervjun skulle ske inom de närmaste dagarna. På de svenska tv-kanalerna börjar cheferna nu mobilisera för att få sända intervjun.

TV3s programchef Anders Knave säger till Dagens Media att TV3 kommer att följa utvecklingen, men att det finns flera parametrar att väga in innan de fattar beslut om att ge sig in i en budgivning

Även TV4 är intresserade.

- Vi är alltid intresserade av att köpa material som är intressant för våra tittare, säger TV4s kommunikationsdirektör Cecilia Giertta, efter att ha konfererat med TV4s programchefer.

På SVT, som har köpt rättigheterna till att sända en dokumentär om "källarpappan" Joseph Fritzl, är det locket på.

- Om det är så att vi är inne i en budgivning om ett material så kommenterar vi inte det förrän vi eventuellt går segrande ur en sådan budgivning, säger Helga Baagøe, informationsdirektör på SVT

Men är ni intresserade av att köpa intervjun?

- Jag kan inte kommentera det. För SVTs del, och för våra tittare, finns det ingen anledning att prata om material vare sig det gäller serier eller andra typer av material innan vi har köpt det. Det ligger i en affärs natur att man inte pratar om det innan det är färdigt.

Men i själva verket finns det ingen intervju att köpa. När Dagens Media når Michael Krause, presstalesman på ORF, säger han att allt är ett missförstånd:

- Jag vet vad du ska fråga. Det finns ingen intervju, ingen överenskommelse om en intervju och såvitt jag vet kommer det inte bli någon intervju med Elizabeth Fritzl.

- Det är en österrikisk tidning som har skrivit detta men det är helt felaktigt.

Har det varit många som …

- Ja, det har varit väldigt många som har hört av sig och velat köpa intervjun. Men det finns ju ingen. Det har ringt konstant, säger Michael Krause.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.