Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kanal 5s förre presschef får toppjobb på MTG

Publicerad: 20 Augusti 2008, 06:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Per Lorentz, som vid årsskiftet lämnade Kanal 5 för Astra Zeneca, blir informationschef för MTG Sverige. Det är Per Lorentz förre chef, Manfred Aronsson, som står för värvningen.


Per Lorentz lämnade Kanal 5 vid årsskiftet för att gå till Astra Zeneca, där han har arbetat som informationschef.

Nu står det klart att Per Lorentz värvas till MTG, där han blir informationschef för MTG Sverige. Han ska rapportera till MTG Sveriges vd Manfred Aronsson, som tidigare var styrelseordförande i Kanal 5.

- Jag får det övergripande interna och externa informationsansvaret för MTG Sverige, säger Per Lorentz till Dagens Media.

Bert Willborg, informationsdirektör för MTG-koncernen, arbetar numera i London. Per Lorentz tar nu över Bert Willborgs tidigare jobb i Sverige.

- Det här är ett jobb som Bert hade fram till i höstas. Det är en vakant tjänst som Bert har haft men inte längre, säger Per Lorentz.

Varför antar du denna utmaning?

- Jag behövde inte så lång betänketid. Manfred hörde av sig, beskrev tjänsten och frågade om jag var intresserad. Sen är det jättespännande med det som händer med MTG och det stora och kompletta kanalhus som det faktiskt är, med fri-tv, pay, radio och distrbution.

Passade inte Astra Zeneca dig?

- Det här var en möjlighet att göra något som jag tror väldigt mycket på, helt enkelt.

Hur ska det bli att tampas med dina gamla kollegor på Kanal 5?

- Jag får inte tampas med dem så mycket. Jag har många människor som jag betraktar som mina vänner kvar på Kanal 5. Jag hoppas att det blir roligt, hjärtligt och professionellt.

Per Lorentz tillträder den 1 september.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.