Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kanal 5 vill bli "Fotbollskanalen"

Publicerad: 27 Juni 2002, 10:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Kanal 5 vill profilera sig som fotbollskanal genom att visa Sveriges bortamatcher i EM-kvalet.


Kanal 5 visar Sveriges samliga fyra bortamatcher under kvalet, hemmamatcherna sänds i Sveriges Television. Kanal 5 kommer även att visa träningslandskampen mellan Ryssland och Sverige.

- Fotbollen bygger massor av bra saker för Kanal 5, det stärker vårt varumärke och ökar vår räckvidd, säger Johan Westman, programchef Kanal 5.

Sedan tidigare är det klart att Kanal 5 bland annat ska visa de svenska lagens hemmamatcher i UEFA-cupen och semifinaler och finaler i Svenska cupen.

- Det har ett otroligt surr kring den svenska fotbollen, inte minst i och med VM. Innan världsmästerskapet var publiksiffrorna för allsvenska matcher de bästa på länge.

Johan Westman vill positionera Kanal 5 som "Fotbollskanalen".

- Vi vill gärna få långsiktighet i Kanal 5s sportsatsningar och då är det fotboll som gäller. Vi har tidigare försökt med hockey men det är fotbollen vi tror mest på, säger Johan Westman.

Vad kan ni erbjuda annonsörerna?

- Allt är inte klart än, men troligtvis kommer att erbjuda två olika annonspaket. Ett paket med landslagsfotboll och ett annat med europeisk klubbfotboll, säger Johan Westman.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.