torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kanal 5 utan pris men glada ändå - slog tittarmål med halv miljon

Publicerad: 9 september 2008, 07:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Inga av Kanal 5s program vann något pris på Kristallen, men som sändare av galan är kanalen ändå glada idag. Galan drog 835.000 tittare mot kanalens förväntade 300.000. "Vi ville spöa TV3s siffror från förra året och det gjorde vi med besked", säger Lars Beckung, programchef på Kanal5.


HW

Henrik Widell


- Estimaten var ganska modesta, jag är dålig på att gissa så jag blev glad när jag lagom sliten kom till kontoret idag med ett wienerbröd och en päronmer och fick se MMS-siffrorna, säger Lars Beckung.

Han hyllar Eyeworks produktion och tycker att galan avlöpte problemfritt och var späckad med bra innehåll. Även om estimatet var satt till 300.000 tittare så hoppades kanalen på att övertrumfa tittarsiffrorna från förra året, då TV3 sände galan. Då tittade 545.000 men galan mötte hårt motstånd från TV4s Idol, vilket fick TV3s vd Hasse Breitholtz att rasa loss i Dagens Media.

Mindre roligt för Kanal 5 var att inget av kanalens program prisades under galan.

- Röstningskollegiet har helt enkelt andra uppfattningar om vad som är god underhållning och bra kvalitet än vi på Kanal 5. Sedan kan man väl vara lite självkritisk och säga att vi får jobba hårdare för att ta fram nyskapande och spännande program, säger Lars Beckung.

Var det något program ni hoppades extra mycket på?

- Det hade varit roligt om Filip och Fredrik hade fått ett pris och också Sanningens Ögonblick som blev en publik framgång.

Han tycker också att Kustbevakarna hade förtjänat en nominering.

- Vi var tidiga med så kallad work place-reality och sedan dess har många andra följt efter. Den sortens nytänkande borde premieras. Till exempel tycker jag att berättandet i TV3s Sjukhuset är väldigt inspirerat av Kustbevakarna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev