Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kanal 5 planerar dokumentärer om svenska brottslingar

Publicerad: 17 April 2007, 08:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

CANNES. Kanal 5 tittar på olika möjligheter för att bredda utbudet i kanalen. En idé är att låta brottslingar möta sina brottsoffer öga mot öga. En rikskänd, före detta kriminell person har tillfrågats att medverka i ett program om ett grovt rån.


Tanken är att låta gärningsmän träffa sina brottsoffer i känsloladdade möten.

En av de som har kontaktats av Kanal 5 är Niclas Jansson, före detta missbrukare och kriminell, samt författare av boken Rivet skinn, där han gör upp med sitt förflutna.

Niclas Jansson skriver i sin blogg om hur han reagerade på Kanal 5s förfrågan:

- Fick en klump i magen faktiskt, men tror det skulle vara nyttigt att träffa några av mina brottsoffer eftersom jag tänkt en del på vissa av dem. Får se hur det blir.. ska bolla frågan med mina närmaste.

Niclas Jansson har efter det tackat ja till att medverka i det planerad programmet. Kanal 5 ska, enligt Niclas Jansson, ha träffat och filmat en tjänsteman på en bank i Väderstad, som han rånade 1997.

Niclas Jansson skriver:

- Skönt att han ställde upp på det här mötet trots att de filmar det. Jag minns honom väl från både rånet och rättegången och det är förvånansvärt känslosamt redan nu. Bara när jag gick igenom rånet med producenten (tror jag det var), så började jag att skaka och blev tårögd.

Per Lorentz, presschef på Kanal 5, bekräftar att det finns planer på att göra en serie om gärningsmän som möter brottsoffer. Han säger att Kanal 5 ständigt söker möjligheter att bredda kanalens utbud.

- Men det har ännu inte fattats något beslut om vi ska göra det här programmet. Vi har en mängd idéer och gör många piloter, säger han till Dagens Media.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.