Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kanal 5 köper Beckham-såpa och hoppas på två storserier

Publicerad: 24 April 2007, 12:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Kanal 5 har köpt NBCs uppmärksammade dokumentärserie om David och Victoria Beckhams flytt till Los Angeles. Kanal 5 hoppas även starkt på de kommande storserierna Friday night lights och Traveler. Dessutom ligger Kanal 5 just nu i förhandlingar med Warner, Disney och Dreamworks.


Victoria "Posh" Beckham får, enligt tidningsuppgifter, 140 miljoner kronor för att låta sig filmas under sin flytt med David Beckham till Los Angeles, där maken ska spela med Los Angeles Galaxy.

Kanal 5 har för en stor peng lagt beslag på sändningsrätten till Beckham-såpan i Sverige, trots att serien ännu inte har visats i USA.

- Det ser ut som om Beckhams börjar i juli. Vi kommer att ligga ganska tight efter sändningarna i USA, eftersom det kommer att bli mycket skriverier om serien när den startar, säger Katarina Eriksson, inköpschef på Kanal 5.

Kanal 5 har även köpt realityserien Tory & Dean, som handlar om Beverly Hills-stjärnan Tori Spellings och hennes make Dean McDermotts vedermödor när de öppnar och driver ett hotell i Kalifornien.

Annars hoppas Kanal 5 mycket på NBCs ungdomsserie Friday night lights, som handlar om ett lokalt fotbollslag i den lilla staden Dillon i Texas. Friday night lights har fått bra kritik i USA men har dessvärre misslyckats med att dra storpublik.

Sändningarna startar inom kort på Kanal 5 men det är oklart om serien fortsätter till hösten.

- Friday night lights är ännu inte upplockad för en andra säsong, men de har beställt nya scripts. Sen hoppas vi mycket på att Kyle XY (science fiction-drama) spottar upp sig lite, för där vet vi redan att det blir en andra säsong, och förmodligen även en tredje, säger Katarina Eriksson.

Kanal 5 har även lagt beslag på ABCs kommande serie Traveler, som produceras av Warner.

Serien, som har premiär i maj i USA, börjar med att två killar blir anklagade för ett bombdåd som en tredje person, deras kompis, har utfört. Problemet är att de två anklagade personerna inte ens kan bevisa att deras kompis har existerat.

Traveler har skapats av David Nutter, som har regisserat X-Files och producerat American Beauty.

- Traveler är en dark horse som jag hoppas på. Jag gillade piloten stenhårt, säger Katarina Eriksson.

Vilka av era storserier fortsätter inte i höst?

- Den enda som vi vet inte fortsätter är OC. Hur det blir med Gilmore Girls vet de inte än på Warner. Den är nog den som ligger mest på fallrepet, eftersom den har gått sådär.

- Las Vegas kommer tillbaka, fast utan James Caan. De pratar tydligen med Tom Selleck i stället.

Hur blir det med Brothers & Sisters och What about Brian?

- Brothers & Sisters är redan förnyad till en andra säsong. Brian fortsätter inte.

Dagens Media har tidigare rapporterat om att TV4 har slutit ett treårsavtal med Twentieth Century Fox, medan TV3 uppges förhandla om ett avtal med NBC Universal.

Kanal 5 ligger i stället i förhandlingar med Warner, Dreamworks och Disney, berättar Katarina Eriksson.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.