Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kämpar för sänkt straff

Publicerad: 28 Mars 2011, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Den bedrägeridömde före detta kommunikatioschefen Johan af Donner vill få sitt straff sänkt.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetJohan af Donner

Johan af Donner, den före detta kommunikationschefen för Röda Korset, dömdes i tingsrätten till fem års fängelse för att ha lagt beslag på nära 8 miljoner av Röde Korsets och Cancerfondens pengar.

Inför rättegången visare han ånger – och uppgav i förhör att han ville göra rätt för sig.

Men efter det har Johan Af Donner tänkt om.

Som dagensmedia.se tidigare berättat anser den före detta kommunikationschefen nu att han inte orsakat någon ekonomisk skada, eftersom att han har dragit in så mycket pengar genom sitt arbete.

– De gynnades helt enkelt av mitt arbete, även med beaktande av mitt olovliga agerande, skrev Johan af Donner i ett brev till rätten.

Idag inleds rättegången i hovrätten som ska avgöra ödet inte bara för Johan af Donner, utan även för de två män som misstänkts ha hjälpt honom med bedrägeriet.

Åklagaren har i sin överklagan till hovrätten krävt hårdare straff för Johan af Donner.

Försvaret, som också överklagat, driver dock linjen att fem års fängelse är för hårt och att straffet ska sänkas till tre års fängelse.

Åklagaren kräver också de två medåtalade männen ska dömas för grovt mutbrott och grov bestickning, vilket de friades från i tingsrätten.

Som dagensmedia.se nyligen kunde berätta han en av männen, en före detta projektledare på Malmöbyrån Attraction, skiljts från sitt arbete.

Rättegången i hovrätten inleds i dag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Röda KorsetJohan af Donner

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.