Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

K-World varslar personal

Publicerad: 20 December 2001, 14:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Tv-kanalen K-World, som sänder kunskapsrelaterat innehåll, varslar personal om uppsägning.


Enligt uppgift till Dagens Media ska varslet gälla flertalet om än inte alla på kanalen. Uppgiften om varslen bekräftas men vd Patrick Ståhle vill inte vidare kommentera saken.

- Jag vill inte prata med tidningar om det som händer i företaget. Det som sker kan vi prata om efter årsskiftet, säger han.

Enligt tidigare uppgift till Dagens Media var omsättningsmålet för kanalen (som ingår i utbildningskoncernen K-World) i år 30 miljoner kronor. Merparten av intäkterna har kommit från distributionsbolag som betalar för att sända kanalen via satellit, digitalt mark- eller kabelnät. Tidigare har Patrick Ståhle uppgett till Dagens Media att K-World räknade med att tv-kanalen skulle nå lönsamhet först nästa år.

Utbildningsföretaget K-World har letat efter köpare till kanalen, dock utan att någon affär blivit av. Försäljningen har försvårats av faktumet att regeringen sagt nej till att låta K-World flytta ägandet av kanalen till ett separat dotterbolag.

Björn Hedensjö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.