Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

K-rauta åker på gårdsfestturné

Publicerad: 8 April 2008, 11:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Med start i helgen drar bygghandelskedjan K-rauta ut på turné tillsammans med nio samarbetspartners. Tio städer får besök och K-rauta räknar med att locka 300.000 besökare.


Förra året genomförde K-rauta ett liknande event som kedjan kallade Citytour. I år är temat Gårdsfest och besökarna bjuds på underhållning, artistuppträdanden, aktiviteter och produktdemonstrationer i ett 1.200 kvadratmeter stort område som byggs upp mitt i stan. Huvudattraktion är barnprogramledaren Mojje som följer med på turnén. I Stockholm ska även Charlotte Perrelli, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam delta.

- Vi vill träffa våra kunder där de minst anar det. Vi gör det här för att höja uppmärksamheten och bygga varumärket. Sedan hoppas vi så klart att vi ska ha kul tillsammans, säger Joakim Forss, kommersiell chef på K-rauta.

I Stockholm ska evenemanget vara i två dagar, i de andra städerna blir det en dag.

- Stockholm är en så pass stor stad och vi har ett flertal varuhus där så vi upplevde att vi behöver mer exponering. Och har vi otur med vädret är det större chans att någon av dagarna får kanonväder.

K-rauta investerar 4 procent av sin marknadsföringsbudget på eventet. Nio andra företag är med som sponsorer och får också exponering; Interline, Bosch, Carat, Grabber, Kärcher, Nitor, Renault, Villaägarna och Special Olympics. I varje stad ska en välgörenhetsauktion anordnas där företagen auktionerar ut sina egna produkter. Intäkterna ska gå till Special Olympics som bedriver idrottsverksamhet för utvecklingsstörda.

Inför turnén annonserar K-rauta med hjälp av dr, i lokalpress och via flyers.

Hit går turnén

12 April Västerås 19 April Jönköping 26-27 April Stockholm 3 Maj Sundsvall 10 Maj Gävle 17 Maj Växjö 24 Maj Örebro 31 Maj Helsingborg 7 Juni Umeå 14 Juni Malmö

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.