Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"K-G Bergström kunde sluta snacka skit"

Publicerad: 26 Augusti 2008, 06:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

I kväll startar en ny säsong av Adaktusson i TV8 med statsministern Fredrik Reinfeldt som premiärgäst - något som ogillas på SVT. Lars Adaktusson ilsknar nu till på sin förre kollega K-G Bergström.


SVTs politiske reporter K-G Bergström är kritiskt mot att Fredrik Reinfeldt ställer upp i Adaktussons program i TV8.

I SVTs morgonprogram kommenterade KG Bergström i går morse regeringens låga opinionssiffror och statsministerns nya mediaoffensiv, med följande ord:

- Han (Fredrik Reinfeldt) ställer till och med upp i små kanaler med liten publik. Det är uppenbart att man är desperat och beredd att göra allting.

Det uttalandet upprör TV8s Lars Adaktusson:

- Mina gamla kolleger i tv-huset säger att KG Bergström har Sven Vrang och mig att tacka för att han överhuvud taget får hålla på. Utan uppmärksamheten och framgången för vårt program i TV8 hade han aldrig fått göra sin show. Han behöver inte tacka - men han kunde åtminstone sluta hacka och sluta snacka skit. Jag ska be Eva Hamilton att hon tar honom i örat.

Första programmet av "Rakt på med K-G Bergström" i september förra sågs av 875.000 tittare. Adaktusson som samma kväll hade 20.000 tittare hyllade K-G Berström och sa att K-Gs tittarsiffror är bra för samhällsjournalistiken. Nu verkar det inte som de två stjärnreportrarna hyser någon respekt för varandra längre.

- Jag förstår att K-G är stolt över sina tittarsiffror - det skulle jag också vara. Samtidigt är det ingen tvekan om att hans program är överreklamerat. Vi på TV8 konkurrerar väl med honom både när det gäller innehåll, ämnen och intervjugäster. Vi är till och med vassare.

K-G Bergström hade förra säsongen Björn Borg och Babben Larsson som sina gäster, något som Adaktusson klassar som kändisjournalistik.

- Det finns något ängsligt över KG Bergström och hans program. Varför inte i en public service-kanal ge rejält med tid åt de personer som gästar studion? Han borde skippa kändisar och paneler som inte tillför någonting, mer än en och annan tittare.

K-G Bergström har avböjt att kommentera.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.