Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jusektidningen görs om

Publicerad: 19 December 2001, 07:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Fackförbundet Juseks medlemstidning får ny logotype, ny grafisk form, delvis nya avdelningar och fler nyheter efter årskiftet. Den främsta anledningen är att Jusektidningen vill bygga ut nättidningen och samtidigt markera förändringen med nytt utseende även i papperstidningen.


- Vi vill bygga ut framförallt nättidningen inom ramarna för de resurser vi har, det vill säga två och en halv person. När vi ändå började med det tankearbetet passade vi även på att göra redesign av hela tidningen, säger Ann-Marie Bergström, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Hjälp med förändringarna av tidningen har Jusektidningen fått av formgivarna på ETC och av 600 läsare som i fjol gav sina synpunkter på tidningen i en läsarenkät.

I den "nya" Jusektidningen ska det redaktionella materialet ge en tydligare bild av de avdelningar som finns i tidningen. En annan förändring, utöver den nya typografin, är att satsningen på egna nyheter blir större.

I och med den nya formen förändras även annonsmöjligheterna. År 2002 kan man köpa annonsplats i papperstidningen och i webbtidningen eller enbart på webben. En helsidesannons i tidningen och annonsering på webben kostar 32.000 kronor.

Tidningen kommer ut 29 januari 2002 och den nya nättidningen beräknas vara klar senast 21 januari nästa år.

Tidningen har en upplaga på 60.000 och kommer ut 10 gånger per år.

Jusek organiserar jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare.

Malin Jöud

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.