Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Juridisk tvist bakom Bitch på TV4

Publicerad: 14 Januari 2002, 08:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Efter en juridisk tvist tvingas TV4 ändra namn för tjejmagasinet Frivolt. Det nya namnet är Bitch.


TV4 valde att byta namn innan tvisten hamnade i domstol.

- Frivolt var upptaget och vi hamnade i en juridisk tvist med en ekonomisk förening som har någon slags verksamhet som rör sig inom samma område, säger Marit Danielsson, projektledare för Bitch

Hur kom ni på namnet?

- Vi slog våra kloka huvuden ihop och vaskade fram några favoritförslag. Bitch vann gehör hos många, också de högsta. Frivolt har ändrat sig ganska mycket, så det nya namnet passar bra. Programmet har blviti kaxigare.

TV4 har till namnet Bitch lagt till undertiteln "baby in total control of herself".

- Vi vill belysa att det finns en stark kraft i ordet och ta fasta på kopplingen till självständiga, starka tjejer. Man är hellre en bitch än en mes.

Förutom en ny vinjett och ett "vässat" bildspråk, kör programmet på som under förra säsongen, under ledning av Tilde de Paula.

Klockan 20.30 sänds säsongspremiären som handlar om killars och tjejers misstag i sängen, hur en tjej blir botad för sin ormfobi, underklädesmode och ett inslag om hur mycket man vet om varandra inom ett förhållande.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.