Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Journalistfacket gör gratistidning åt Aftonbladet

Publicerad: 19 februari 2007, 10:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:11

Aftonbladet startar en interntidning tillsammans med journalistfacket. Tidningen ska göras på ideell basis på medarbetarnas fritid. Första numret kommer i slutet av april.


- Vi är idag fem redaktionella bolag med mer än 200 nyanställda det senaste året. Vi behöver en tidning att samlas kring, säger den blivande redaktionschefen Klas Lindberg.

Klas Lindberg, som till vardags är biträdande nöjeschef på kvällstidningen, ska nu bilda redaktion tillsammans med fackklubbens ordförande Fredrik Lindén, som blir chefredaktör.

- Det känns jätteroligt att visa att facket och företaget kan samarbete, jag tror att det är ganska ovanligt.

Fackklubbens Fredrik Lindén tycker inte att facket springer företagets ärenden. Han betonar att han är chefredaktör och ansvarig utgivare medan Anders Gerdin endast är biträdande.

- Tidningen ska göras på ideell basis, det är inget konstigt med det. Eventuellt kan redaktionschefen ta ut någon dag betald arbetstid. Det har inte företagets sagt blankt nej till.

Den frivilliga arbetsinsatsen gynnar inte företaget, enligt Fredrik Lindén. Han tycker inte det är okej att jobba gratis åt sin arbetsgivare utan säger att de medverkande jobbar ideellt åt tidningen.

- Vill man vara med så är man det.

Tidningen ska inte vara kritisk granskande utan endast en rolig lustfylld tidning. Om det i framtiden skulle bli problem mellan facket och företaget tror Klas Lindberg att de får ställa sig utanför det eller möjligen skildra båda sidorna av problematiken.

Tidningen, som ännu inte har ett namn, kommer att ha Klick som förlaga. Den förväntas bli en riktig snackis med mycket foton. Tidningen ska utkomma med cirka 16 sidor, tre gånger om året, till de drygt 900 anställda.

Sara Hammarkrantz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.