Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Journalisterna nobbas när Timbro och Arena gör tv

Publicerad: 29 Maj 2008, 13:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Tankesmedjorna Timbro och Arena gör tv ihop, utan några journalister eller programledare som bestämmer gäster och samtalsämnen. "Vi vill få slut på tjatet om att journalister är några slags poliser som styr agendan. Nu tar vi bort oss själva och låter dem själva bestämma vad de ska prata om, säger TV8s projektledare Peppe Engberg.


I höst ingår högersmedjan Timbro och vänsterditon Arenagruppen tillfälligt äktenskap. Resultatet blir TV8-programmet I Idéer för Sverige, där organisationerna får fyra halvtimmar var att fylla med innehåll.

- Tankesmedjorna kallas för de dolda makthavarna, man anser att att det är dem som tänker åt partierna. Nu är det upp till bevis för dem, säger Peppe Engberg.

Medverkar gör personer som Maria Rankka, Göran Greider, Katrine Kielos och Billy McCormac. De ska mixas med ministrar, oppositionsledare, etablerade debattörer och kulissens spökskrivare.

- Det här är ett slag mot Adaktusson och Wolodarski och de andra som sitter där och dikterar vad som ska debatteras, säger Peppe Engberg.

Vem betalar programmet?

- Det gör TV8.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.