Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Journalisterna - inte administratörerna vill lämna SVT

Publicerad: 27 April 2008, 07:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

SVT erbjuder de anställda avgångsvederlag i förhoppning om att många anställda inom administration och allmänna tv ska sluta. Istället är det många på nyheter och sport som har visat intresse av att lämna företaget om de får en årslön.


- Det säger en del om stämningen inom SVT , säger en källa på SVT till Dagens Media som ändå beskriver nyhetsredaktionerna som en bra arbetsplats.

400 tjänster försvinner från SVT när Public service ska minska sina kostnader med 250 miljoner årligen från 2009.

Enligt uppgift till Dagens Media kom det 80 intresseanmälningar från anställda på nyhets- och sportredaktioner över hela landet som vill sluta på SVT.

De anställda på SVT kan på företagets intranät fylla i en intresseanmälan. Om de har jobbat inom företaget över tio år får de en årslön som avgångsvederlag. De som beslutar sig att sluta före den 15 maj får dessutom 30.000 kronor i snabbhetspremie och före sista maj 15.000 kronor. Ansökningstiden går ut den 15 juni.

Dag Strömqvist som ansvarar för personalnedskärningar på SVT säger att det är omöjligt att få en överblick över vilka och hur många som har ansökt om att få sluta.

-Vi måste se till företagets behov. Alla som ansöker om avgångsvederlag kommer inte att få det, säger han.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.