Jonathan Jeppsson blir ny nyhetschef på Aftonbladet

Jonathan Jeppsson tillträdande nyhetschef på Aftonbladet.

Foto: Aftonbladet

Jonathan Jeppsson kommer från och med årsskiftet att leda nyhetsredaktionen tillsammans med Hanna Olsson.

Jonathan Jeppsson kom till Aftonbladet år 2000 och har de senaste fyra åren ansvarat för tidningens politikbevakning, samt lett Aftonbladets samhällsredaktion. Han efterträder nu Martin Schori, som lämnat rollen som nyhetschef för att bli tidningens grävchef. 

I samband med tillträdet som nyhetschef går Jonathan Jeppsson också in i Aftonbladets redaktionsledning. 

– Jag brinner verkligen för Aftonbladet och Aftonbladets journalistik. Det ska bli roligt att få jobba med nyhetsdesken, det är en oöverträffad lagmaskin både vid stora nyhetshändelser och när det gäller att ta fram viktiga avslöjanden och engagerande berättelser, kommenterar Jonathan Jeppsson.

Hanna Olsson kommer från och med årsskiftet att vara nyhetschef med ansvar för det snabba dagliga nyhetsflödet medan Jonathan Jeppsson har ett långsiktigt nyhetsfokus.

– Med Hanna och Jonathan på plats får vi en nyhetsorganisation som ger oss möjlighet att bli ännu mer flexibla i varje enskilt nyhetsläge. Samtidigt ger den också kraft att vara precis så fokuserad som vi måste vara i enskilda bevakningsområden. Läsarna kommer få en bättre sajt med den nya organisationen, kommenterar Aftonbladets redaktionschef Michael Poromaa.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

Publicerad 2018-12-11 13.24

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: