Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jonas Lindberg Nyvang ska ratta Björn Borg från lättklätt till sport

Publicerad: 8 januari 2015, 09:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Jonas Lindberg Nyvang blir ny global marknadsdirektör för Björn Borg.


Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Jonas Lindberg Nyvang, med ett förflutet på Starcom och Myspace, har jobbat på Börn Borg sedan 2012. Nu står det klart att han tar klivet upp till rollen som global marknadsdirektör. Jonas Lindberg Nyvang ersätter Lina Söderqvist, som lämnar Björn Borg för Åhléns.

Högst på agendan står en massiv varumärkesförflyttning.

– Vi har ett starkt fokus på att gå från att vara ett kalsongvarumärke till att bli ett sportmodevarumärke, säger Jonas Lindberg Nyvang till Dagens Media.

Jonas Lindberg Nyvang har jobbat som marknads- och kommunikationschef i Björn Borgs internationella team i tre år.

– Vi har jobbat med sportkläder i ett antal år nu, men det som är nytt är ett uttalat fokus att vi ska driva varumärket åt det hållet.

Hur kommer det att synas i er reklam?

– Det håller vi på att titta på. Det första som kommer att synas är en kampanj på NK i slutet av januari, där vi lanserar en ny spelgenre: ”first person lover”, som visar våra kläder i en spelkontext.

Björn Borg hyllades då varumärket tog ställning för fri kärlek då man 2008 släppte reklamfilmen ”love for all”, som visade ett homosexuellt par som vigdes i en kyrka.

Men varumärket, vars annonser ofta visar unga, smala och lättklädda modeller, har även fällts för sexistisk reklam av RO.

Den lättklädda reklamen kommer nu att tonas ned.

– Vårt varumärke är väl definierat av att vi tar ställning för mer kärlek i världen, och vi vill motverka sexism. Framöver kommer vi inte att kommunicera lika mycket underklädesreklam utan mer visa kläderna. Det blir en stor förändring.

Björn Borg jobbar med reklambyrån Garbergs och mediebyrån Starcom. Inga byråbyten är planerade, enligt Jonas Lindberg Nyvang.

Han tillträder sin nya tjänst 1 februari och kommer även att sitta med i Björn Borgs ledningsgrupp.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.