Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jonas Gardell hotar stämma Aftonbladet

Publicerad: 12 Augusti 2008, 10:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Aftonbladet skrev igår att artisten Jonas Gardell dragit in 70.000 kronor på en allsångsföreställning. Uppgifterna fick Jonas Gardell att se rött och han hotar nu med juridiska åtgärder. "Vi hade en felaktig rubrik", säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.


Aftonbladets rättelse i dagens tidning Det var igår som Aftonbladet skrev att Jonas Gardell skulle behålla intäkterna från en allsångsföreställning i Stjärnorna på slottet, samtidigt som de andra artisterna, Kjerstin Dellert och Christina Schollin, inte fick betalt.

I går kväll rasade Jonas Gardell mot Aftonbladet i sin blogg:

"Det måste finnas en gräns för lögnerna, manipulationerna och falskheten. Jag vägrar vara med i denna iscensättning. Jag kräver en omedelbar ursäkt och upprättelse från berörda parter. I morgon (läs i dag) vidtar jag juridiska åtgärder", skrev artisten.

Aftonbladet har i dag valt att ge med sig. Tidningen har publicerat en ursäkt, en rättelse samt gett utrymme åt Jonas Gardells agent Live Nation att ge sin version.

Även produktionsbolaget Meter har lämnat ett uttalande på Jonas Gardells webbsajt, där de dementerar Aftonbladets uppgifter.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin:

- Han har inte velat prata med oss utan hänvisat till sitt management. Sedan har vi fått felaktiga uppgifter från dem. När vi väl fick facit i handen kan jag tycka att vi gjorde en felaktig rubrik. Därför valde jag att göra en rättelse och be om ursäkt.

Har ni hört något om en juridisk process?

- Jag har inte fått någon stämningsansökan i alla fall.

Dagens Media har varit i kontakt med Jonas Gardells pressagent. Hon säger att hon inte talat med Jonas Gardell och vill därför inte kommentera händelsen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.