Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jonas Bonnier kränger annonser åt Dagens Nyheter

Publicerad: 2 April 2008, 07:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Dagens Nyheter har fått en ny praktikant - Bonniers koncernchef Jonas Bonnier.- Han har lovat att sälja in ett antal uppslag, säger DNs försäljningsdirektör Henrik Stangel.


Jonas Bonnier praktiserade på Dagens Nyheters försäljningsavdelning igår.

- Ja, det stämmer. Jonas går ju in som styrelseordförande i Dagens Nyheter. I och med det ville han lära känna organisationen lite närmare. Han läser på, vilket ju är klokt, säger Henrik Stangel, och fortsätter:

- Jonas vill hitta mycket utveckling framåt och har stora ambitioner. Det blir jätteroligt och spännande att jobba med honom.

Sålde han några annonser?

- Nej, men han fick med sig ett rejält uppdrag, faktiskt. Han har lovat att sälja in ett antal uppslag.

Hur har 2008 börjat för Dagens Nyheter?

- Det har börjat lite upp och ner. Januari var lite svagt, februari var starkt och mars såg svagt ut. Det är slagigt i marknaden just nu. Men det ser ut som om april har börjat väldigt bra.

Vad beror den svajiga starten på?

- I de typer av branscher som ofta präglas av konjunktur - eller osäkerhet inför konjunktur - är det återhållsamt. Samtidigt ser vi inget i ekonomins fundamenta som säger att det skulle gå rejält nedåt. Däremot blir det en avmattning, vilket vi har räknat med.

Och din prognos för helåret?

- Jag tror att det kommer att fortsätta att vara lite slagigt under våren, men att det stabiliserar sig under hösten. Det var ett scenario som jag målade upp i höstas också.

Ökar ni försäljningen i år?

- Ja, vi har budgeterat för en högre försäljning i år jämfört med föregående år. Men höjningen blir inte lika stort som de senaste två åren. Vi räknar med en dämpad tillväxt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.