Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Nyheter

Johan Westman slutar på Kanal 5

Publicerad: 31 Augusti 2007, 06:02
Uppdaterad: 06 December 2015, 17:00

Kanal 5s programchef Johan Westman slutar på kanalen efter sex år. Ny programchef blir Lars Beckung, som tidigare varit lokalproduktionschef på Kanal 5.


Enligt Johan Westman är beslutet att sluta helt och hållet hans.

- Jag har haft de här funderingarna ett tag och jag och min chef har diskuterat det under en tid. Det är ett beslut som har växt fram i mitt huvud, säger Johan Westman.

Han jobbar september ut och går sedan på föräldraledighet. Vad han ska göra efter det vet han inte.

- Hade jag haft något klart så hade jag sagt det, nu vet jag faktiskt inte vad jag ska göra men jag tror nog att det ska dyka upp intressanta erbjudanden.

Johan Westman började på Kanal 5 i oktober 2001. Att vara med att utveckla Kanal 5 från en liten kanal till en av de stora kommersiella kanalerna ser han som den stora behållningen från de sex åren.

- Vi har ompositionerat kanalen till en underhållningskanal, vi har ätit upp försprånget som TV3 hade och tagit pengar och marknadsandelar från TV4. Det är hela den här resan som varit roligast.

Enligt honom har Kanal 5 inte försökt få honom att ändra sitt beslut.

- Nej, jag tror att det är svårt att få någon att ändra sig när man väl har bestämt sig och fått en idé i huvudet.

Den 1 oktober tar Lars Beckung över posten som programchef för Kanal 5 och Kanal 9. Någon ersättare på hans post som lokalproduktionschef är inte klar i dagsläget. Kommunikationschefen Peter Myhrman blir samtidigt program- och kommunikationsdirektör för de båda kanalerna, en post som han i praktiken haft det senaste året.

Ola Eriksson


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.