Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Johan Norberg stänger bloggen efter attack

Publicerad: 27 Maj 2008, 04:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Författaren och debattören Johan Norbergs blogg, som är en av Sveriges största politiska bloggar räknat till antalet besökare, är utsatt för en storskalig attack. Det har tvingat Johan Norberg att släcka ned bloggen tills vidare.


- Jo, det är tydligen en väldigt storskalig attack mot min blogg, den största sedan islamister kapade den, så när Stockholm vaknar i dag [tisdag] kommer vi att tvingas ta den offline tills problemet är löst, säger Johan Norberg till Dagens Media.

Problemet uppstod under helgen då besökare på hans blogg upptäckte att de dels inte kunde komma åt den och dels fick en trojanvarning från sina antivirusprogram i samband med besöket. Johan Norberg har först i dag tisdag kunnat inleda arbetet på att finna en lösning på problemet med bloggattacken och den förmodade trojanen.

Anledningen till att det dröjt flera dagar innan arbetet inleddes är att Johan Norberg för närvarande befinner sig på en längre resa i USA tillsammans med sin hustru, Sofia Nerbrand, chefredaktör på tidningen Neo. Där lägger de sluthanden vid förberedelserna för arbetet med den tv-dokumentär de ska spela in av och till under de kommande två åren.

Andreas Henriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.