Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Johan Emtefall slutar på Talentum - som ska rekrytera

Publicerad: 21 December 2010, 14:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

UPPDATERAD. Talentums försäljningschef Johan Emtefall lämnar förlaget. Han ersätts av Maria Trenter. "Vi ska rekrytera två-tre säljare till", säger Roger Thorén, vd för Talentum Media.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentumAffärsvärlden

Johan Emtefall hämtades till Talentum från IUM i februari 2007 - men nu lämnar han alltså förlaget.

– Vi har fört en dialog hela året om det här. Johan har byggt upp det säljet vi har nu och nu har vi omorganiserat mycket. Vi ville ha kvar honom inom utvecklingsavdelningen men han ville sluta, säger Roger Thorén.

Ersättaren Maria Trenter kommer närmast från egen konsultfirma, där hon bland annat jobbat med Talentum. Hon har också en bakgrund på Ny Teknik samt som försäljningsdirektör för dåvarande E&T Förlag.

Hon blir annonsdirektör och rapporterar direkt till Roger Thorén. Lena Kjellqvist, i dag försäljningschef för KAM-säljarna, får utökat ansvar.

– Maria kan produkterna bra och har varit involverad i diskussionerna om den nya organisationen. Hon tar jobbet på en begränsad tid, sedan får vi utvärdera  om hon ska vara kvar, säger Roger Thorén.

Talentum ska nu rekrytera mellan två och tre säljare till.

– Vi har haft ett visst tapp av folk och de ska vi ersätta, säger Roger Thorén.

Efter rekryteringarna, som ska ske så fort som möjligt, har Talentum 24 säljare, enligt Roger Thorén.

Johan Emtefall var tidigare printchef på IUM. Han kom till Talentum som försäljningsdirektör men fick efter en stor omorganisation istället titeln "försäljningschef account managers".

Johan Emtefall säger om sitt avhopp:

– Det är som alltid när stora företag har genomgått stora förändringar, då kan det vara en belastning att ha kvar en av de gamla cheferna. Jag har fått erbjudande om att stanna kvar i företaget i andra roller, men jag har börjat som chef och ville fortsätta som det.

Johan Emtefall betonar att det inte är några "hard feelings".

– Jag har haft fyra jättebra år på Talentum. Jag har blivit behandlad på ett schysst sätt, och nu är det bara att gå vidare och tänka på vad jag vill göra härnäst.

Talentum har under 2010 kraftigt ökat försäljningen, efter en rejäl dipp under krisåret 2009.

– Det känns kul att sluta med flaggan i topp. Vi ligger långt över budget, och långt över förra året. Det känns bra trots allt, säger Johan Emtefall.

Johan Emtefall säger att han hoppas och tror att han kommer att stanna kvar i mediebranschen.

– Det känns verkligen som om marknaden är på väg åt rätt håll, så jag hoppas och tror att jag kommer att hamna där igen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.