Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Joachim Nordlind om nya toppjobbet på Mediacom

Publicerad: 11 mars 2015, 08:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Joachim Nordlind bekräftar att han tar över Mediacom. Här berättar han själv om hur han ser på det nya uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Mediacom

I går avslöjade Dagens Media att den tidigare MTG TV-vd:n Joachim Nordlind blir ny vd för mediebyrån Mediacom. Nu bekräftar Joachim Nordlind uppgifterna.

– Jag börjar i maj och det känns jätteroligt. Det är en spännande tid för mediebyråerna. Aldrig någonsin har de tjänster som mediebyråerna levererat varit mer relevanta, säger Joachim Nordlind till Dagens Media.

I en tidigare intervju berättade Linus Hjoberg, Mediacoms dåvarande vd, att han själv skulle sköta rekryteringen av sin efterträdare.

– Jag blev kontaktad sent i höstas och första kontakten togs av Linus. Därefter har jag haft kontakt med Jonas Hemmingsen, nordisk vd för Mediacom, säger Joachim Nordlind och fortsätter:

– Jag har alltid uppfattat Mediacom som en av de absolut ledande byråerna på marknaden. De är professionella, duktiga och har bra personal. Så det var smickrande och svårt att tacka nej.

I höstas fick Joachim Nordlind lämna jobbet som vd för MTG TV, där han hade arbetat i 15 år.

– Den största skillnaden mellan mitt jobb på Mediacom och mitt jobb på MTG TV är att det vi gör på Mediacom är att sälja vår personals kompetens och förklara nyttan med våra tjänster och personer. På mediasidan är produkten mer cementerad, säger Joachim Nordlind och fortsätter:

– Vi ska påbörja ett strategiarbete när jag kommer in. Den utmaning jag framförallt ser är att nå den räckvidd som vi har haft tidigare. Men det är roligt med utmaningar, det gäller bara att hitta ett nytt sätt att nå ut.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mediacom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.