Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag27.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Joachim Berntzon om sin stand up: "Lite mer fula ord"

Publicerad: 3 Maj 2014, 04:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:18

Berntzon Bylunds vd Joachim Berntzon berättar för Dagens Media om sin nya hobby som ståuppkomiker och vad han gör i soffan på lördagar.


Ämnen i artikeln:

Berntzon Bylund

Joachim Berntzon har under sina år inom reklambranschen alltid haft viljan att stå på scen. Han har tidigare varit programledare för Spinn-galan och nu tar Berntzon Bylunds vd klivet in i ståuppkomikens värld.

I veckan gjorde Joachim Berntzon sitt första framträdande som ståuppkomiker någonsin, på Maffia Comedy Clubs scen.

– Det var otroligt kul och precis som man hört så var det en enorm kick att se folk bli glada och skratta. Men jag tror aldrig jag varit så nervös tidigare i mitt liv, det var en enorm press man kände, säger Joachim Berntzon till Dagens Media.

Han är vd och projektledare på reklambyrån Berntzon Bylund och är involverad i Mindmakers PR som styrelseordförande och konsult. Men inga planer finns på att ge upp livet i reklambranschen för komikens skull.

– Jag tänker inte byta karriär, jag älskar reklam. Men under hela mitt liv har jag alltid älskat att stå på scen, det är då jag mår som allra bäst, säger han.

Efter ett mail till Laszlo Gölles, som driver Maffia Comedy Club, fick Joachim Berntzon chansen att framträda med sin rutin på scen för första gången. Hans stand up-stil beskriver han som att han är sig själv, men hårdare driven.

– Jag är mig själv upphöjd till tio på scen. Lite mer framåtlutad, lite vassare i munnen och lite mer fula ord. Jag försöker skoja mycket om sådant som finns i vardagen och som jag själv upplevt.

Kommer du att fortsätta med stand up framöver?

– Ja, med största ödmjukhet. Laszlo Gölles och jag fann varandra och han ska börja coacha mig. Nästa framträdande blir om ett par veckor.

Vilka är dina förebilder inom komedi?

– Jag är ganska enkel, jag gillar Seinfeld och Larry David och tycker att Ricky Gervais är fullkomligt briljant. Bland de svenska komikerna gillar jag Petra Mede, och David Batra är också fantastisk. Jag har anlitat honom mycket i jobbet och han är väldigt duktig på att balansera affärsvärlden och stand up.

Joachim Berntzons helgnöjen och medievanor har förändrats mycket sedan hans barn blev vuxna, berättar han.

– Mina två söner är nu 18 och 20 år och jag har märkt att jag har ett helt nytt liv nu. Mer tid för mig själv och för min fru. En normal lördag försöker jag gå upp tidigt, vid halv åtta, och sedan ligger jag på soffan med en lista med serier på HBO och Netflix. Jag kommer i fatt på helgerna. Sedan kan det bli att jag åker på en brunch och sedan lagar jag mat och öppnar en flaska vin.

Hur ser dina övriga medievanor ut?

– Jag lyssnar på poddar. TSKNAS tycker jag är rolig och jag lyssnar på Alex och Sigge, Filip och Fredrik och en amerikansk podd som jag kan rekommendera som heter "Here's the thing". När det kommer till tidningar prenumererar jag på Wired, Vanity Fair och Rolling Stone och jag läser New York Times och L.A Times varje morgon i min mobil.

Lyssna på Joachim Berntzons lördagslista:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=https://play.spotify.com/user/dagensmedia/playlist/7LglpPFViaxN6hM2VQR8Cb" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

 

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

Berntzon Bylund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.