Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

JKL säljs till Leo Burnett

Publicerad: 25 Juni 2002, 06:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Reklamnätverket Leo Burnett Worldwide, vars ägare nyligen köpte Sandberg-gruppen, köper pr-byrån JKL Group för att ytterligare stärka sin position i Norden.


JKL slås i och med köpet samman med norska pr-byrån Woldsdal & Partnere, också den ägd av Leo Burnett.

- Affären görs för att vi gärna vill fusionera med vår önskepartner Woldsdal & Partnere. De är ägda av Leo Burnett Worldwide och Leo Burnett såg möjligheterna med vår typ av strategiska kommunikation, varför de valde att göra investeringen, säger Anders Kempe, vd JKL Group.

Anders Kempe blir vd för det nya sammanslagna bolaget som får cirka 120 medarbetare.

- Vi har sökt en internationell partner, och också varit uppvaktade av många. Leo Burnett kombinerar ett enormt kommunikationskunnande med en betydande ödmjukhet. Hos dem får vi en viktig roll och blir inte bara en flagga på kartan, säger Anders Kempe.

Namnet JKL Group antas och ska användas för nordiska affärer. På den norska marknaden fortsätter bolaget dock att agera under Woldsdal & Partnere.

JKL omsatte förra året 93 miljoner kronor och hade en byråintäkt på 85 miljoner kronor, en ökning med 20 procent mot föregående år. Enligt Dagens Industri betalar Leo Burnett cirka 100 miljoner kronor för JKL.

- Jag kommenterar inga siffor, säger Anders Kempe.

Någon ytterligare utbredning av JKL-namnet är inte aktuell just nu.

- Nu ska vi få ihop agendan för de marknader vi har. Vi strävar mot att bli ledande inom kommunikation i Norden, säger Anders Kempe.

Björn Larsson, vd för Leo Burnett i Sverige, säger att affären är en steg i Leo Burnetts strävan att etablera sig ytterligare i Norden.

- Det här är en del i en svensk och nordisk strategi för att ytteligare stärka Leo Burnett och gruppen. Tidigare har vi gått in i Sandberg (genom Leo Burnetts ägare Bcom3, red. anm.) och det här är ett nytt steg, säger han och fortsätter:

- Både Ulf (Sandberg) och jag ser fram emot att få in Anders Kempe och Anders Lindberg i gruppen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.