Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jessica Almenäs stäms – av revisorn

Publicerad: 23 September 2014, 04:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

TV4-profilen i pengabråk – samtidigt sväller intäkterna i egna bolaget.


Ämnen i artikeln:

TV4

Jessica Almenäs, 38, är en av TV4:s mest välkända profiler. I bagaget har hon programledarroller för bland annat ”Biggest Loser” och storformatet ”Let’s Dance”.

För närvarande jobbar hon med Nyhetsmorgon.

Det egna bolaget JESS Media – där fakturorna för jobben som programledare landar – visar en nära fördubblad omsättning under 2013, jämfört med förra året. 3,6 miljoner kronor drog Jessica Almenäs in. Resultatet efter skatt skrevs till 1,6 miljoner kronor.

Trots de goda tiderna har Jessica Almenäs hamnat i bråk med bolagets revisor, kan Dagens Media berätta. Efter att Jessica Almenäs vägrat betala delar av revisorns fakturor har denna valt att stämma Jessica Almenäs bolag.

Revisorn kräver nära 70 000 kronor, plus ersättning för eventuella rättegångskostnader, för utebliven betalning för bland annat restid och tidspillan. Parterna bråkar också om nivån på arvodet.

Dagens Media har utan framgång sökt Jessica Almenäs. I dokumenten inlämnande till tingsrätten framgår dock att hon anser att revisorn har saltat fakturorna.

”Jag har inte för avsikt att betala hela reskostnaden till Stockholm eftersom jag vet att du hjälpt andra klienter när du varit här”, skrev hon i ett mejl till revisorn i början av 2014.

Enligt revisorns uppgifter har han hjälpt Jessica Almenäs med ”skatterådgivning och konsultation i pensions- och försäkringsfrågor”.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.