Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jesper Kärrbrink lämnar Svenska Spel i protest

Publicerad: 21 April 2008, 10:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Svenska Spels vd Jesper Kärrbrink lämnar bolaget. Anledningen är att han inte delar regeringens syn på bolagets utveckling.


Jesper Kärrbrink efterädde Meg Tivéus i september 2004 som vd för Svenska Spel. Nu har han alltså beslutat sig för att hoppa av.

- Den mer generella restriktivitet regeringen nu efterlyser ligger inte i linje med min syn på hur Svenska Spels kommersiella verksamhet och spelansvarsarbete bör utvecklas. Jag och styrelsen har därför kommit överens om att det bästa i det här läget är att hitta en efterträdare till mig, säger han i ett pressmeddelande.

Regeringens utnämning av ex-ministern Margareta Winberg som ordförande för Svenska Spel var en markering. Bolaget har inte gjort tillräckligt mycket när det gäller socialt ansvarstagande, är uppfattningen på Rosenbad.

Margareta Winberg sa tidigare i dag till Svenska Dagbladet att hon vill att bolagets reklam likt Systembolaget och Alkoholkommitténs ska användas för att avhålla folk från missbruk.

Svenska Spel ska nu leta efter en ersättare till Jesper Kärrbrink. Tills vidare ska ekonomidirektören Anders Hägg fungera som tillförordnad vd.

Samtidigt redovisar Svenska Spel ett resultat på 1.4 miljarder kronor under första kvartalet, vilket är 20 miljoner kronor bättre än året före.

Bolaget är en av Sveriges största reklamköpare. Förra årets medieinvesteringar uppgick till 321 miljoner bruttokronor.

Mer info kommer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.