Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jerlov varslar

Publicerad: 8 maj 2009, 11:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Upp till tio tjänster berörs när Göteborgsbyrån Jerlov varslar. "Det är jättetråkigt, men vi måste anpassa våra kostnader efter konjunkturen", säger vd:n Maria Norberg.


De anställda på reklambyrån Jerlov fick nyligen se fyra kolleger sägas upp på grund av att byråns storkund Västtrafik istället gick till Forsman & Bodenfors.

Nu måste nytillträdda vd:n Maria Norberg skära ner ytterligare. Ett varsel har lagts som berör tio tjänster och MBL-förhandlingar ska snart inledas.

- Det är jättetråkigt att behöva göra detta. Men vi drabbas av att många av våra kunder drar i bromsen på grund av lågkonjunkturen, säger Maria Norberg.

Övertaligheten ska lösas genom en del uppsägningar, oklart hur många, men även genom omstruktureringar.

- Vissa tjänster kan göras om till deltid. Hur många som behöver sägas upp kan jag inte säga. Vi kommer att följa LAS och förhandlingarna förhandlingarna borde vara färdiga om några veckor.

Personalen informerades om varslet i förra veckan.

- Alla tycker naturligtvis att detta är hemskt tråkigt. Men vi måste anpassa våra kostnader efter den rådande konjunkturen och beläggningen på byrån.

Enligt Maria Norberg är det inte någon kundförlust som ligger bakom detta varsel.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.