Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jerlov byter vd

Publicerad: 26 Januari 2009, 11:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Maria Norberg blir ny vd för Jerlov Kommunikation i Göteborg. Hon tar över efter grundaren Fredrik Jerlov, som fortsätter på reklambyrån som styrelseordförande och varumärkesstrateg.


Fredrik Jerlov lämnar vd-posten efter fem år. Maria Norberg, idag pr-ansvarig på Jerlov, tar över.

- Jag har gjort det här jobbet i snart sex år. Jag tror att både jag och firman mår bra av utveckling, så det är ganska logiskt, säger Fredrik Jerlov till Dagens Media.

Maria Norberg - Det här är något som vi har planerat sedan nästan ett år tillbaka, och något som jag ser fram emot väldigt mycket. Jag tror att det här kommer att bli jävligt bra för vår business.

Varför är Maria Norberg rätt person att ta över?

- Hon har varit på firman länge och vi känner henne väl. Hon har väldigt mycket energi och en väldigt bra bakgrund, eftersom hon kommer från pr-världen från början. Det stärker vår

Fredrik Jerlov affärsidé tycker jag.

Maria Norberg har tidigare arbetat på pr-byrån GCI Göteborg och på pr-byrån Hill & Knowlton i London.

Dagens Media berättade förra veckan att Jerlov redovisar en förlust i det senaste bokslutet. Resultatet efter finansiella poster landade på -870.000 (1.770.000) kronor under det brutna räkenskapsåret 2007/2008.

Jerlovs byråintäkt uppgick till 25 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 26,6 miljoner kronor det föregående räkenskapsåret. Omsättningen backade från 52 till 47,8 miljoner.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.