Gå direkt till textinnehållet

Jeff Bezos anklagar tidning för utpressning

Amazons vd hävdar att politiska motiv ligger bakom National Enquirers påstådda utpressning.

Amazons vd Jeff Bezos säger sig vara utsatt för utpressning av tabloidtidningen National Enquirer, skriver bland annat AFP

Amazon-vd:n, som i höstas utsågs till världens rikaste man genom tiderna av tidningen Bloomberg, ska ha haft en affär med en av National Enquirers journalister. Enligt Jeff Bezos har tidningen hotat med att publicera "privata" bilder, som han ska ha skickat till henne.  

I ett blogginlägg skrev Amazons vd den 7 februari att tabloidtidningens ansvariga utgivare David Pecker och ägarbolaget American Media Inc (AMI), har hotat att publicera bilderna om inte Jeff Bezos lägger ner sina försök att ta reda på hur tidningen fått tag på bilderna.

I blogginlägget har Jeff Bezos även inkluderat meddelanden han fått från AMI via mejl.

Jeff Bezos, vars förmögenhet enligt Bloomberg uppgår till runt 866 miljarder kronor, hävdar att politiska motiv ligger bakom utpressningen. Detta eftersom David Pecker har privata kopplingar till Donald Trump. I december erkände American Media Inc att man betalat en kvinna för att tysta ner hennes berättelse om en påstådd affär med Donald Trump.

Donald Trump har flera gånger kritiserat Jeff Bezos. Till exempel i ett Twitterinlägg i januari, i samband med Amazon-vd:ns skiljsmässa. Jeff Bezos äger dessutom den inflytelsesrika tidningen Washington Post.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

Publicerad 2019-02-08 07.44

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: