Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

JCDecaux minskar resultatet

Publicerad: 16 februari 2009, 09:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:22

Utomhusbolaget JCDecaux minskar sitt resultat mellan 2007 och 2008, enligt preliminära siffror. Men bolaget gör inga "större nedskärningar", säger vd Magnus Heljeberg.


Utomhusbolagets försäljning 2007 uppgick till knappt 386 miljoner kronor. Förra året var den "i princip" oförändrad, enligt vd Magnus Heljeberg.

- Vi hade ett mycket starkt första halvår, som avlöstes av ett betydligt sämre, säger han.

Samtidigt minskade resultatet före skatt med runt 10 miljoner kronor jämfört med året före och stannar på cirka 55 miljoner.

- Vi har gjort stora investeringar och förlängt avtal med kommuner, vilket resulterat i avskrivningar, säger Magnus Heljeberg.

Hur ser 2009 ut?

- Det har startat ganska tufft under det första kvartalet, men jag tror att det mjuknar upp under q2. Det kommer bli jobbigt men jag tror inte att det blir lika dåligt som domedagsprofeterna säger.

Hur ser det ut på personalsidan?

- Vi håller styrkan, speciellt på säljsidan där vi kanske ska öka under året.

Ni drar inte ned någonstans?

- Vi lägger till och drar bort vissa tjänster men gör inga större nedskärningar, det är inte nödvändigt. Vi är snart 145 anställda så det är klart att det blir smärre förändringar med tiden.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.