Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jävsanklagad nämndeman frias av hovrätten

Publicerad: 29 Februari 2008, 09:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Den nämndeman vid Stockholms tingsrätt som anklagats för jäv frias av Svea hovrätt. Enligt anklagelserna skulle nämndemannen ha diskuterat ett pågående mål i olika forum på internet.


Det var i det uppmärksammade Café Opera-målet som nämndemannen misstänktes vara jävig.

I slutet av förra året fälldes krogens vaktchef för misshandel, grov misshandel och egenmäktigt förfarande.

Han dömdes av Stockholms tingsrätt till fängelse i ett år och åtta månader. Han överklagade domen, och hänvisade bland annat till att en av nämndemännen skulle ha diskuterat målet på olika internetforum.

Nämndemannen som anklagades för jäv frias idag av Svea hovrätt. Framför allt har rätten granskat inlägg som gjorts på Flashback av signaturen "Crissan". Det har påståtts att det varit nämndemannen som stått bakom signaturen.

Hovrätter skriver i sitt beslut:

"Den åberopade utredningen visar inte att NN (nämndemannen) är identisk med "Crissan" eller av annat skäl varit olämplig att delta i handläggningen av de aktuella målet."

Och fortsätter:

"Hovrätten finner således sammanfattningsvis att det inte framkommit någon sådan omständighet som kan föranleda hovrätten att på grund av grovt rättegångsfel undanröja tingsrättens dom."

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.