Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jan Larsson går till pr-byrån Brunswick

Publicerad: 6 februari 2015, 04:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:14

Jan Larsson, Socialdemokraternas valledare och biträdande partisekreterare, lämnar politiken. Nu blir han blir partner på pr-byrån Brunswick.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

”Mission completed”, twittrar Jan Larsson, och meddelar att han lämnar politiken. Istället blir Socialdemokraternas valgeneral partner på pr-byrån Brunswick.

Jan Larsson ledde valarbetet under Supervalåret, både i EU- och riksdagsvalet. Under hösten har han haft en mer rådgivande roll i Socialdemokraterna.

– Det är ganska naturligt att sluta nu. Jag gick in i det här för att jag ville vinna. Jag såg att samhällsklyftorna ökade och det var dåligt fokus på skolan, så det behövdes en ny riktning för Sverige. Nu har vi nått dit och läget har stabiliserat sig, säger Jan Larsson till Dagens Media.

Under riksdagsvalet hade Jan Larsson det övergripande ansvaret i kommun-, landstings- och riksdagsval.

­­– Det var enormt komplext att få ihop allt till en enhet, men det var utmanade och roligt. En riktig adrenalinkick ibland. Men det jag kommer minnas mest är alla fantastiska möten med alla människor.

Kunde du ha gjort något bättre?

– Oj, massor naturligtvis. Jag får nästan avvakta tills partiet gjort sin utvärdering, men det jag själv funderar mest på var om vi kunde agerat annorlunda de fyra sista veckorna i riksdagsvalet, säger han och fortsätter:

– Det här med ”öppna era hjärtan” och den hårda kampanj som drevs mot oss, med nästintill lögner, var svår att bemöta. Det var något jag inte lyckades förutse, säger han.

Vad tycker du om det politiska läget nu?

­– Jag tycker att decemberöverenskommelsen var det enda förnuftiga. En stor eloge till Alliansen. Det har skapat stabilitet, även om det fortfarande är turbulent i alla partier. Nu kan man börja fokusera på sakfrågor istället för det politiska spelet.

Vad kommer du ha för roll på Brunswick?

– Jag kommer vara partner, vilket är en ledarroll och jag kommer att ingå i det globala teamet.

Vad tror du om framtiden?

– Jag är övertygad att den kompetenta regering som Löfven satt ihop ska göra ett bra jobb. Halleluja!

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.