Jan Helin kritiserar bloggdrevet mot Marklund

2009-02-13 12:35  

Över åtta sidor i dagens Aftonbladet talar den hårt kritiserade "Gömda"-huvudpersonen Mia Eriksson ut. "Det finns helt klart två sidor av den här histiorien", säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet, till Dagensmedia.se.

Mia Eriksson träder för första gången fram och berättar sin version i det stora bråket kring Liza Marklunds bok "Gömda", som i Monica Antonssons bok "Mia - sanningen om Gömda" anklagas för att vara falsk.

- Jag måste försvara mig. Min historia är sann, säger Mia Eriksson till Aftonbladet, som viger hela åtta sidor åt den exklusiva storyn.


Jan Helin:

- En sida av saken har kommit fram väldigt tydligt sedan Monica Antonssons bok. Jag tycker att Mias historia, som vi publicerar idag, är tänkvärd mot bakgrund av den bild som har målats upp av henne, som en total lögnerska och bedragerska. Det finns skäl att fundera igenom om det verkligen är så.

Jan Helin lyfter fram en detalj i Mia Erikssons redogörelse som särskilt viktig.

- En uppgift som jag har funderat mycket på är om hon faktiskt hade asylskäl i USA. Är det verkligen trovärdigt att en kvinna på grund av misshandel i hemmet får asyl USA. Nu har hon dokument som styrker detta - det är på det viset. Det är tämligen sensationellt.

- Delstatsdomaren i USA slår fast att hennes asylskäl är våld i äktenskapet och att svenska myndigheter inte klarar av att skydda henne.

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet.Varför har det dröjt så länge för Mia att ge sin version?Det här är en exklusiv intervju - har ni betalat Mia Eriksson?

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt