Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jan Friedman nekades styrelseplats - lämnar Kanal Lokal

Publicerad: 11 April 2008, 11:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Efter att Lokal-TV Nätverket förra veckan köpte ut Expressen försvinner ytterligare en delägare. "Vi vill ha rent från medieintressen i toppen", säger Anders Lundmark, koncernchef för Kanal Lokal i Sverige.


Det är delägaren Jan Friedman som säljer sina 1,6 procent av företaget. Dagens Media har inte lyckats nå honom för en kommentar men Anders Lundmark säger:

- Jan Friedman var en liten aktör i bolaget men har den principen att han vill sitta i styrelsen i alla bolag där han har en investering. I det här fallet gick inte huvudägaren (IT Provider) med på det och då valde Jan att sälja sin andel.

Anders Lundmark berättar att Lokal-TV Nätverkets styrelse ska göras om och att IT Provider vill ha mandatplatserna för sig själv.

Två delägare har på olika sätt försvunnit från företaget på kort tid. Ligger det en strategi bakom det här?

- Vår strategi är att i moderbolaget, som är ett samordningsbolag, ska det finnas kapitalister men vara fritt från medieintressenter. Det blir lite inrikespolitik annars. I de lokala bolagen ska det finnas lokalt ägande för ökat engagemang.

Hur mycket fick Jan Friedman betalt för sina 1,6 procent av bolaget?

- Ärligt talat så vet jag inte men ingen ville köpa ut honom på något marknadsvärde. Han sitter ihop med IT Providers ägande så han får betalt när de gör exit.

Efter affären äger IT Provider 77,8 procent av Lokal-TV Nätverket. Fameton, med grundarna Anders Lundmark och Lars Henrik Friman, äger 21,4 procent. Resterande delen ägs av NMP (0,6 procent).

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.