Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jan Fager till Nordic PA

Publicerad: 13 april 2015, 10:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Tidigare vd:n på Sveriges Marknadsförbund går till Nordic PA. Där ska han jobba inriktat på reglerade marknader.


Efter att Jan Fager slutade som vd på Sveriges Marknadsförbund år 2013 har han drivit det egna bolaget JM Fager, med fokus på marknadsrätt inom reklam och media.

Nu blir han senior rådgivare på Nordic PA.

– Jag kommer bland annat att bidra med min kompetens i gränslandet mellan juridik, samhälle, politik och marknadsföring, säger Jan Fager till Dagens Media och fortsätter:

– Framförallt ska jag bidra med den kompetensen gentemot beslutsfattare när det handlar om reglerade marknader. Där kommer min kompetens att komma till nytta.

Nordic PA är en public affairs-byrå som arbetar med bland annat nätbaserad opinionsbildning och samhällsrelaterade utmaningar. Enligt Jan Fager är det en klassisk public affairs-byrå men med en tydlig historia inom den politiska världen.

- Egentligen är det ett klassiskt pr-jobb som görs i många fall. Det är snarare så att min kompetens rör sig inom reglerade branscher och eftersom beslut kring de branscherna oftast fattas i EU så har den typen av varor ofta koppling utanför gränserna, säger Jan Fager och fortsätter:

– Det ökar hela tiden och man måste vara medveten om att sådana frågor redan kan vara avgjorda när de landar i Sverige. Därför måste man finnas med tidigare. Tanken är att jag ska bidra kring de frågorna och hur näringslivet är organsierat. Det finns en uppsjö olika intresseorganisationer som har egen agenda så det gäller att försöka hålla koll på dem och bidra med både kontakter och kunskap.

Jan Fager började på det nya jobbet i mars i år. Även fortsättningsvis kommer han att fortsätta arbeta med rådgivning inom det egna bolaget.

– Jag fortsätter köra rådgivning kring marknadsrätt. Det konkurrerar inte alls med Nordic PA:s verksamhet, men det här känns otroligt spännande. Det är verkligen något jag brinner för, säger han.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev