Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Jämo friar reklambyrå

Publicerad: 12 Maj 2008, 07:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Reklambyrån Bilbo&Co anmäldes till Jämställdhetsombudsmannen, Jämo, efter att ha sparkat en junior ad som tidigare hade informerat ledningen om att hon var gravid. Men Jämo friar den Brommabaserade byrån.


Kvinnan berättade om graviditeten i december. När hon kom tillbaka från en utlandsresa över jul fick hon beskedet att hennes anställning avbrutits. Hon valde då att anmäla Bilbo&Co till Jämo.

- Hon har inte blivit uppsagd på grund av att hon är gravid, hon blev uppsagd på grund av kompetensbrist. Från vår sida var det en chansing att ta in henne och det visade sig att det inte funkade. Det får vi ta på oss också, sa Bilbo&Cos vd Christian Roosvall till Dagens Media i mars.

Jämo verkar hålla med. Ombudsmannen skriver, enligt Christian Rosvall, att "arbetsgivaren har förklarat varför X provanställning inte gick över till en tillsvidareanställning på ett sätt som visar att avslutandet av anställningen inte har samband med graviditet".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.