Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag vill vara fågelfri"

Publicerad: 1 juni 2009, 11:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:33

Postens avgående dr-chef Mikael von Ekensteen har inget nytt jobb att gå till. "I sommar ska jag umgås med familjen", säger han till Dagensmedia.se.


Personalen på Posten informerades om dr-chefens avhopp i förra veckan. Mikael von Ekensteen hade då innehaft tjänsten i fyra år.

- Jag har varit på Posten i fyra år effektiv tid, vilket var ungefär vad jag hade siktet inställt på när jag började. Nu är det bra tajming för att sluta och få chansen att vara ledig under sommaren och umgås med familjen.

- Beslutet att gå är helt mitt eget. Jag har lättare att ta sikte på nästa grej om jag kan vara helt fågelfri från andra åtaganden.

Posten står inför organisationsförändringar i och med fusionen med danska Posten. Enligt Mikael von Ekensteen har fusionen inte påverkat beslutet att lämna Posten.

- Det är en spännande tid för dem som är kvar. För egen del innebär det bara att det blir lättare för företaget att anpassa sig till att jag slutar.

Vad ska du göra nu?

- Inget är klart men det finns några trådar ute. Först ska jag bara vara ledig.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.