måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag ska bli en bättre lyssnare"

Publicerad: 15 september 2008, 12:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Efter tidningen Chefs artikel ska Amelia Adamo börja lyssna mer på andra. "Käften går men jag måste faktiskt använda öronen lite mer", säger hon till Dagens Media.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


I dagens utgåva av tidningen Chef dissekeras Amelia Adamos ledarskap av anonyma medarbetare. För Dagens Media berättar Amelia Adamo vilken kritik tidningen missade, vad hon ska ändra i sitt ledarskap och vad hon tycker om att i rubriken bli kallad för "medelmåtta".

- Jag tycker att det mesta stämmer, och jag får väl finna mig i att jag är en medelmåtta. Jag tror inte att lika många skulle vilja läsa om det stod "Amelia är en superstjärna". I och med att jag vet att jag inte är en medelmåtta så gör det inget.

Var det något som inte stämde?

- Jag tycker inte att jag är konflikträdd. Däremot dumpar jag en del konflikter i knät på andra för att jag tycker att de ska träna sig på det. Jag tycker att det finns en allmän konflikträdsla i Sverige, att alltid den högsta chefen ska ta konflikterna och allt som är obekvämt

Vad blev du förvånad över?

- Jag tycker att en bra chef är en chef som når mål och resultat, som kan få med sig en grupp på att göra bra resultat. Jag tycker att det var lite konstigt att det inte var med i kriterierna.

- Sedan tycker jag att det var konstigt att de inte kritiserade mig mer för att min bristande möteskultur. Jag har inga möten, och har jag väl möten så är de väldigt oorganiserade. Sedan stod det om "mitt gränslösa liv på natten", men det kan jag väl hacka i mig.

Hur känns det att läsa en rad omdömen från anonyma medarbetare?

- Eftersom de flesta anonyma medarbetarna var snälla så kändes det ganska bra. Men annars tycker jag alltid att det är jobbigt men anonyma utsagor. De kan väl stå för vad de säger, det var väl inget att vara anonym över. Det är en konstig allmän feghet. Men det ingår väl i tidningen Chefs koncept för dessa artiklar för att få fram något.

Är det något du tänker förändra efter att ha läst om dina dåliga sidor?

- När man är 61 år, som jag är, ska det väldigt mycket till för att man ska ändra på saker och ting som funkar. Men jag tror att jag ska försöka ändra på en sak, som jag kämpar hela tiden med. Det är att jag måste lyssna mera. Jag är så jävla dålig på att lyssna. Käften går men jag måste faktiskt använda öronen lite mer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev