Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Jag mår bättre än någonsin"

Publicerad: 20 Januari 2009, 05:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

… pr-konsulten Fredrik Gustafsson som vägrade sjukskrivning trots svåra stressymptom. Nu har han hittat balansen i livet, och har en ny roll som kreativ chef på Bite Communications.


Hur stressigt livet som pr-konsult kan vara fick Fredrik Gustafsson, känd på många redaktioner som en av landets flitigaste telefonringare, erfara alltför väl under våren 2008. Då kräktes han varje dag - av stress.

Fylld av övertygelsen att sjukskrivning inte var den rätta vägen hittade Fredrik Gustafsson, tillsammans med sin arbetsgivare, en väg att "jobba sig tillbaka". En del av lösningen blev en ny roll som kreativ chef på Bite.

Vad gör du som kreativ chef?

- För oss handlar det om att kunna lyfta kreativiteten i alla team, och för alla kunder. Det handlar om att frigöra tid för mig för att kunna vara ett bollplank och för att kunna stötta de andra. Sedan har jag tid att utveckla vårt erbjudande så att vi fortsatt kan vara vassa och duktiga på marknads-pr.

Det är inte lika vanligt att höra om en kreativ chef på en pr-byrå som på en reklambyrå. Är pr-byråer bra på kreativitet?

- Det finns creative directors på några fler ställen. Det finns också många som har en outtalad roll som kreativt bollplank. Jag tycker att det finns väldigt mycket kreativitet på byråerna. Det är en hård konkurrens.

Har du några bra exempel på kreativa pr-kampanjer?

- Vi har precis genomfört en väldigt lyckad kampanj för mobilrdlistan T9, där vi bjöd in svenska folket att rösta fram nya ord som ska vara med. Det är en bred, integrerad kampanj, där vi fick möjlighet att jobba med traditionell pr och digitala medier. Eftersom T9 inte har någon lokal närvaro här fick vi göra kampanjen från ax till limpa.

Hur mår du i dag?

- Jag mår bättre än någonsin. Jag har hittat en ny roll på företaget och det är ett väldigt bra tecken hos en arbetsgivare, att man tillsammans kan göra det bästa av situationen.

Vad gör ni för att andra på Bite inte ska hamna i samma situation som du?

- För mig eskalerade allt så sent som i våras. Vi har dragit mycket lärdom av detta, och kommer att göra allt för att andra inte ska hamna i den situationen. Det handlar mycket om att hitta en balans i tillvaron. Det är ingen som gör ett bra jobb om jobbet är det enda man har.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.