Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

"Jag har överträffat alla mål"

Publicerad: 8 Mars 2013, 11:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

Efter fem år som vd på Eyeworks lämnar Tobias Bringholm – för att starta en ny verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Eyeworks

– Ja, jag är ju egentligen entreprenör, och jag har varit här i fem år, och överträffat alla mål. Och därför börjar jag bli lite rastlös, säger Tobias Bringholm till dagensmedia.se.

Vad ska du göra?

– Kanske starta nåt nytt.

Inom tv?

– Nja, det händer så mycket med rörlig bild, men nån slags rörlig förlagsverksamhet kanske. Men exakt vad det blir får jag återkomma till.

När slutar du på Eyeworks?

– Jag hänger mig kvar i sex månader, jag har en del saker som jag göra innan jag lämnar.

Du har ju tidigare försökt bygga tv-bolag i Kina, är du fortfarande involverad i det?

– Nej, men jag har ju varit inne i så många olika projekt.

Tobias Bringholm tvingades 2008 lämna sin tjänst som programdirektör på TV4 efter att en omfattande härva av förskingring från hans tidigare arbetsgivare Metronome uppdagades. Bland annat hade privata levnadsomkostnader bokförts som "fiskar och bananer". Bringholm fälldes 2010 för grovt försvårande av skattekontroll, till villkorlig dom och dagsböter.

– Det där har jag lagt bakom mig sen länge, det har verkligen inte påverkat mig på länge. Jag tycker att resultaten för Eyeworks talar för sig själva.

Tobias Bringholms tjänst kommer inte att ersättas. Istället ska vd:n i respektive land rapportera direkt till Eyeworks i Holland.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Eyeworks

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.