Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Jag har jobbat med ett jävla gott gäng"

Publicerad: 7 November 2008, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Carats vd Calle Görman berättar om hur han ser på sin - korta - period som vd på en av Sveriges största mediebyråer. Och vad han kommer att sakna mest.


Calle Görman värvades till Carat i januari i år. Den före detta kreativa chefen på Ica hade uppdraget att ersätta Stina Honkamma, som lämnat mediebyråvärlden - och offentligheten - för Google.

Calle Görman har inte på långa vägar varit lika synlig som sin företrädare. I alla fall inte utåt. Medarbetarna på Åsögatan 108 har sett honom desto oftare, och de är dem han kommer att sakna mest på måndag.

- Det är aldrig roligt att lämna grejer man tycker är spännande. Det är jättetråkigt, jag jobbar mycket med hjärtat och jag har jobbat med ett jävla gott gäng. Jag skulle gärna vilja jobba med dem imorgon igen, säger Calle Görman.

Så blir det alltså inte. Igår kom beskedet att Calle Görman kliver åt sidan, redan på måndag. Amanda Koutra, som han nyligen utsett till sin vice vd, ansågs vara bättre lämpad att klara av den kommande lågkonjunkturen. Så lyder i alla fall Carats officiella förklaring.

- Ledningsgruppen har tittat på vad vi skulle göra för att möta en tuffare marknad. Amanda Koutra som vice vd var och är en grymt bra parhäst till mig - hårt draget kan hon hantverket på sina tio fingrar medan jag är mer framtidsorienterad och tittar på hur vi kan utvecklas. Men Amanda hanterar en period med lägre tillväxt på ett bättre sätt än jag, utan tvekan.

Hur ser du tillbaka på din tid på Carat?

- För mig har det varit grymt intressant och kul. Jag har inte suttit i den här världen tidigare, det har varit en tio månader lång skola. Jag har lärt mig hela den traditionella biten och just Carats sätt att jobba, där konsumentinsikt ligger till grund för allting.

Calle Görman säger att hans syn på mediebyråer har förändrats under tiden på Carat.

- Det är väldigt många aktörer på marknaden som inte har koll på vad mediebyråerna gör. Jag är imponerad av det arbete som vi gör på Carat.

Var det ditt eget beslut att lämna över vd-posten?

- Jag skulle vilja säga att det var ett gemensamt beslut. Jag klev inte in genom dörren och sa "jag vill sluta". Men däremot så tog vi fram en bild och frågade oss "vad gör vi nu?" Och då blev det så här. Jag tror att detta alternativ märks minst ute bland kunderna på kort sikt.

Vad ska du göra nu?

- Ja, du. Jag har en liten tjej på sex månader hemma. Henne har jag träffat lite mindre den senaste tiden. På måndag ska jag gå hem och träffa familjen och sedan ska jag börja fundera på vad jag vill göra.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.